Her er årets kunstnere - velkommen til vernissasje lørdag 11. juni 2022 kl. 1300

Per Heimly – velkommen hjem!

Per Heimly er en Norsksamisk kunstfotograf. Heimly har aldri nølt med å provosere i sine bilder og har heller ikke unngått kontroverser i mediene, f.eks. som representant for kunstnerbrødrene som fikk navnet «Den nye vinen». Heimlys bilder provoserer fordi de ofte viser det vakre i uskjønne, nedverdigende og tabubelagte situasjoner. Heimly skyr ikke arven etter Edvard Munch, og det var dette ekspressive uttrykket som først gjorde Heimly bredt kjent i Norge. Han har vært en av våre fremste fotografer i 25 år; hans bilder befinner seg et sted mellom det kommersielle og kunstneriske. Per er tilstede på vernissasjen lørdag 11. juni. Vi er så stolte av å ha Per på Tranøy galleri denne sommeren, endelig i nord Norge, velkommen hjem Per!

 

Tine Tobiassen . Naiv optimist!

Tina Tobiassens malerier betegnes som naiv optimisme. Tina er en svært ettertraktet kunstner, og er utstilt på de mest annerkjente galleriene. Vi har jobbet i 2 år for å få Tina utstilt på Tranøy Galleri. Det råder et ganske klart filosofisk budskap i hennes billedverden. Troen på det gode, det ærlige, på forandring; det å bryte ut av vaner og ta sats på det ukjente. Men også et tydelig fokus på tilstedeværelse, både fysisk og mentalt; -det å være tilstede i ens eget liv og ta vare på øyeblikkene. Tina feirer  20 årsjubileumsiden i 2022 for sin første separatutstilling.  Vi tar Tina til nord Norge for første gang og gleder oss stort til å vise hennes kunstverk til våre kunstelskende gjester. Tina er selvfølgelig med på vernissasjen lørdag 11. juni.

 

Gunn Vottestad – Endelig tilbake

Gunn Vottestad er endelig tilbake på Tranøy. Det er hele 15 år siden hun sist ble en utrolig kunstsuksess på Tranøy Galleri. Gunns motiver viser karakteristiske nordnorske hus, fiskevær eller kirker. I husene kan vi selv legge inn våre følelser og historier. I de stille, melankolske og nesten ensomme husene ligger det mye lengsel. Husene og motivene kunne stått hvor som helst langs kysten: På Eggum eller Dønna, i Bø i Vesterålen, Tranøy eller på Helgeland. Hun fanger også det spesielle lyset i Nord-Norge under mørketid, nordlys og midnattssol.

Vi er stolte etter å ønske Gunn velkommen tilbake, velkommen til Tranøy etter 15 års savn. Gunn er selvfølgelig tilstede på vernissasjen lørdag 11. juni.

 

Liz Ravn – et år til!!!

Ravn hadde sin debututstilling i nord Norge hos Tranøy Galleri i 2021, med stor suksess. Hun er i ettertid tatt inn av flere galleri. På utallige oppfordringer er det en stor glede å ha henne med som utstiller også i 2022 på Tranøy. Kunsten til Ravn beskrives som nytenkende, fargerik, sensuell, varm, vakker og oppløftende. Den har vist seg å være svært publikumvennlig, en spennende kontrast til den tradisjonelle kunsten. Liz kommer til Tranøy med et annet utrykk og hennes nyeste arbeider denne sommeren!

 

Ingunn Dahlin – en del av sjelen på Tranøy!

Ingun Dahlin er en av Norges fremste keramikere, vi omtaler henne dronningen av keramikk. Hun har en helt unik posisjon på Tranøy.  Hun har vært utstilt og svært ettertraktet hos Tranøy Galleri siden 90 – tallet, vi er stolte av det. Å stille ut Inguns arbeider er en fryd og sann glede. Vakre detaljer i et røft materiale, fine farger og struktur. Hennes kunstverk er svært etterspurte og vi gleder oss til å vise frem og glede våre gjester. Ingun sier det så treffende, «for meg handler kunsten om livet og undringen over livet. Jeg ønsker at kunsten skal tale fritt der ord kommer til kort – å si noe som ord ikke kan, og være som visuell musikk». Det er så vakkert sagt, det treffer rett i hjerte!

Hennes tre kystkvinner står like ved galleriet, som et av de største nord Norske ikonene, og mest fotograferte. Det er en stor ære og ha Ingun Dahlin med på Tranøy denne sommeren.

 

Kjersti Johannessen

naturen, havet og midnattssol og nordlys!

Kjersti har vært utstilling på Tranøy Galleri siden sommeren 2018. Hennes glasskunstverk er svært ettertraktet og vi er så glade for at Kjersti tar en ny sesong på Tranøy. Hun er som mange av oss andre helt fortapt i midnattssolen. Det er noe helt magisk når det er lyst om natten. Når solen går ned og opp igjen på noen få minutter. Energinivået blir skrudd helt opp så å sove var bare å glemme. Alt dette, og mere til greier Kjersti å formidle og ta med inn i sine glasskunstverk.