Møt årets kunstnere her - åpent fra lørdag 8. juni

Kjersti Johannessen

Kjersti har hatt sin oppvekst i Bodø, og med røtter på Hamarøy har naturen og lyset hatt innflytelse og vært en kilde til inspirasjon i hennes glass skulpturer. Det skiftende lyset gjennom dagen og årstidene. Nordlys i mørketiden og midtnattsola om sommeren. De høye fjellene og det dype havet så tett på. Havet kan gi ro, men samtidig være nådeløst. Kjersti finner stadig flere referanser i sitt materiale og havet. Det er transparent, det er åpent og får nydelige fargenyanser når lyset bryter i det. Kjersti våger å utfordre både materielt og seg selv. Det er som oftest på utrygt farvann man lærer og utvikler seg. Hun har vært utstilt på Tranøy siden 2018 og jobber til daglig i egen glasshytte på Kirkeristen i Oslo, Oslo Glass Studio. Hun kommer til Tranøy med en ny dynamikk og dimensjon i sine glassverk. Vi er stolte av at Kjersti’s kunstverk nok en gang skal danne rammen rundt sommersesongen 2024 (foto: Kjell Brustad)

Marit Ellisiv Bakken 

Det er en stor glede å endelig ha Marit Ellisiv Bakken utstilt i karnappet på Tranøy Galleri i sommer. Marit er utdannet i søm, vev, kunsthistorie og som spesialpedagog. Hun er billedkunstner og aktiv i ulike kulturelle sammenhenger, også som sanger. Hun har hatt flere utstillinger over hele landet, og det er særlig bildene fra det nordnorske landskapet med det særegne lyset mange forbinder henne med. Marit har et stort engasjement for fugler, sommerfugler og naturen generellt. Kunsten treffer ofte en nerve som skaper naturrelasjoner og som gir tro på fremtiden, og den jorden vi skal overlate til kommende generasjoner. Nordlandsnaturen med sine kontraster mellom Midnattssol og Mørketid tar oss med på en fantastisk reise gjennom året. Marit bor ved Vestfjorden. Hun ser Landegode, Helligvær, Steigen og Lofoten hver dag. I skiftende vær og årstider. Naturen slutter aldri å overraske og å imponere og å utfordre, dette inspirerer Marit. Vi ser frem til å ha Marits gode energi og kunsten hennes med oss på Tranøy denne sommeren. Boken «Høre til på jorda» som nå vurderes trykket i nytt eksklusivt opplag blir også mulig å få kjøpt på Tranøy i sommer.

Edvarda Braanaas

Edvarda Braanaas er en norsk kunstner med base i Oslo. Etter flere år i Los Angeles bringer hun med seg en internasjonal tilnærming til kunsten. Inspirert av film, litteratur, illustrasjon og design utforsker hun skillet mellom opphøyet kunst og popkunst. Edvarda blander ar deco nostalgi med en moderne pop-estetikk som gir hennes kunst sin særegne signatur. Edvarda er utdannet ved Statens kunstakademi, og deltar aktivt i utstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Edvarda er oppkalt etter Edvarda i romanen Pan av Knut Hamsun, og har gjennom sitt opphav et nært forhold til Hamarøy, Hamsun og Tranøy. Vi gleder oss til å presentere Edvarda i sitt rett element.

Ingun Dahlin

Kunsthåndverker Ingun Dahlin er selvskreven kunstner på Tranøy Galleri denne sommeren. For Ingun handler kunsten om livet og undringen over livet, det uttrykker hun gjennom sine kunstverk i leire. Hun jobber figurativt og rustikt og har en egen evne til  å skape «liv i leira». Betraktere opplever ofte at skulpturene kommuniserer, de uttrykker, forteller, formidler, viser og betyr noe. Det er i kommunikasjonen mellom kunsten, mennesket og betrakteren at livet oppstår. At kunstverkene skal kunne tale der ord kommer til kort, være som visuell musikk. «Min kunst er mitt språk» sier Ingun Dahlin som har  vært utsilt på Tranøy i en årrekke. Det er oss en ære  og vi vi gleder oss stort  til å ha Ingun med på en ny sommersesong på Tranøy.

Frank Brunner

Frank Brunner er ENDELIG tilbake på Tranøy. Det er fem år siden sist vi hadde gleden av å ha Brunner utstilt og den gang solgte Frank ut  alle sine kunstverk på Tranøy. Frank Brunner er en av Norges mest veletablerte kunstnere med utdannelse fra Statens Kunstakademi i Oslo, Ilja Repin Statsakademi i St. Petersburg og Yale University i New Haven, USA. Den flyktige går igjen i Brunners motiver; stille øyeblikk som eksisterer her og nå og er borte igjen i neste sekund. Ofte skildret gjennom stemningsbærende lys, skygger og speilinger. Brunners malerier finnes i offentlige og private samlinger både  nasjonalt og internasjonalt. Han er en av Norges mest anerkjente samtidskunstnere, vi er veldig stolte og ydmyke over å kunne presentere Frank Brunners kunstunivers på Tranøy denne sommeren.

Elisabeth Werp

Elisabeth Werp kommer tilbake på Tranøy Galleri denne sommeren. Elisabeth har utviklet en helt spesiell og umiskjennelig stil der teknikk og symbolikk glir i hverandre i et symbiotisk formuttrykk. Hennes geniale motiv er drømmeaktige, symbolske og figurative, men med et abstrakt innhold. Et sykkelhjul skildrer ikke nødvendigvis et hjul, men det evig tilbakevendende. Et gammel bord og stol er ikke møbler, men tydelige tegn på menneskers tilstedeværelse og undring over liv som var her, er her, eller skal komme tilbake. Elisabeth Werp er selve dronningen innen norsk samtidskunst og omtales av mange som den største nålevende kvinnelige kunstner. Werp er svært hardtarbeidende og kan bruke år for å finspisse sine kunstverk. Hun er svært velrenommert i både inn og utland og takker ja til få utstillinger. Vi er derfor ekstra stolte for at Elisabeth har valgt å prioritere Tranøy denne sommeren . Hun gjorde stor suksess hos oss i 2021 og siden har hundrevis av våre besøkende etterspurt hennes bilder. Vi er beæret og vi gleder oss  til å ha Elisabeths kunst tilbake denne sommeren.