Vernisassje sesongen 2023 lørdag 10. juni kl. 1100

Violet Polsangi

Det er en stor ære å få presentere Violet Polsangi for første gang i nord. Violet er en norsk-iransk kunstner som arbeider med akrylmaling på lerret. Maleriene hennes har en særegen geometrisk stil som kombinerer det abstrakte og det konkrete. Selv om bildene i hovedsak kan oppfattes som abstrakte, inneholder de ofte elementer fra både arkitektur og natur. Mange av verkene kan oppfattes som fiktive scenarioer, der fragmenter av arkitektur og natur blir brukt til å illustrere baktepper som er utenfor tid og rom. Det er et fravær av mennesker i motivene hennes, noe som forsterker det sceniske uttrykket.

 

Rino Larsen

Endelig kan vi presentere Rino Larsen i nord – Norge i stort format. Temaene i bildene hans er inspirert av livsglede, kjærlighet, energi og undring. Komposisjonene er sammensatte og i mange av dem ligger det skjulte elementer og budskap man ikke alltid opplever uten å studere nøye. Rino blander stilarter og sjangere ,noe som gjør at resultatet kan bli  surrealistisk til tider. Han er også inspirert av naturen i Lofoten hvor han tilbrakte somrene i barndommen. Av norske kunstnere er han inspirert av Knut Rose, Odd Nerdrum, Edvard Munch og Håkon Gullvåg, og internasjonalt er han inspirert av Francis Bacon og Diego Velazquez. Det er en glede å presentere Rino på Tranøy for første gang.

 

 

Hilde E. Sletvold

Hilde Eilertsen Sletvold stiller ut for første gang på Tranøy. Endelig! Hennes kunstmotiver er ettertraktet, og det er lett å forstå at mange blir bergtatt av lyset i de nordnorske landskapsbildene og hennes mesterlige evne til å uttrykke seg presist med akvarellfarger. Hilde henter inspirasjon fra den nordnorske naturen, i det skiftende været, i lyset, den blå vinterdagen i mørketida og strålende midnattssol. Hun er en ambassadør for lyset i nord. Etter sin første separatutstilling i Tromsø (2008), er hun stadig aktuell med separat- og gruppeutstillinger i inn og utland. Vi gleder oss stort til å vise frem hennes vakre akvareller.

 

Tom Erik Andersen

Tom Erik hadde kjempesuksess på Tranøy sommeren 2021. Etter dette har han vært alvorlig kreftsyk, men er nå tilbake og er en av Norges mestselgende og omtalte kunstnere. Hans kunstverk handler om oss mennesker og det livet vi lever. Situasjonene han skaper kan oppfattes som melankolske eller humoristiske, med en tydelig symbolikk, de kan med rette kalles surrealistiske. Motivene formidler historier som gjør oss nysgjerrige. Han er hjertelig tilknyttet Tranøy Galleri og våre kunstgjester. Vi gleder oss stort til å fylle peisestuen på nytt med hans kunst denne sommeren. Det er en stor ære!

Ingun Dahlin 

Ingun Dahlin er selvskreven kunstner på Tranøy Galleri. Hun er Norges mestselgende keramikere og hennes kunstverk er svært ettertraktet.  Ingun sine skulpturer er håndlaget, og alle figurene har sin egen karakter og særpreg. Tematisk jobber Ingun slik hun har gjort i alle år. Hun spinner rundt håp, undring , ydmykhet, sorg, frihet og kamp. Hun har vært på plass på Tranøy siden tidlig på 90-tallet. Hun jobber skulpturelt, figurativt og rustikt. Ingun modellerer, men kan også bruke forskjellige grafiske teknikker som f.eks. fotooverførte silketrykk i kombinasjon med leire. Det blir ikke sommer på Tranøy uten at Ingun sine keramikk kunstverk er i galleriet.

 

 

Kjersti Johannessen

Kjersti Johannessen har vært utstilling på Tranøy Galleri siden sommeren 2018. Hennes kunstobjekter handler om glassets konsistente og flytende egenskaper. Hun presiserer betydningen til både formens omriss og kjernens luftrom når hun arbeider fram solide og renskårne sirkler. Under glassblåsingen bygger hun lag på lag slik at snittflater og gjennombrudd aktiverer fargevalører og lysbrytninger. Linjenes myke buktninger møtes av skarpe profiler. Det transparente brytes av det konsistente. Hennes kunstverk er svært ettertraktet og våre gjester elsker hennes kunstverk som stadig blir mer og mer populært.