Tranøy Galleri

Galleriet som er et kunstverk i seg selv!

Hovedkunstner 2020 er Frank Brunner

a263511205i0017_max1024x

Frank Brunner er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo, Ilja Repin Statsakademi i St. Petersburg og Yale University i New Haven, USA. Han arbeider som maler og grafiker. Frank Brunner besøkte sist Tranøy Galleri i 2016 med stor suksess.

Grafikeren Frank Brunner

Som grafiker arbeider Frank Brunner med litografi og etsning. Hans motivbruk kretser rundt mennesker og dyr i både urbane og naturliknende settinger. Frank Brunners bilder er preget av stille øyeblikk i en ellers travel verden, fremstilt i gjennomførte kalde eller varme fargetoner, hvilket setter en stemning i bildet.

Kunstneren Frank Brunner

Frank Brunner er en veletablert kunstner, og har stilt ut både nasjonalt og internasjonalt. I Norge har han stilt ut hos blant annet Stenersenmuseet, Henie Onstad Kunstsenter og Galleri Haaken. Han har også hatt en rekke utstillinger i utlandet, blant annet på Cynthia Broan Gallery i New York, Galleri Zidoun i Paris og A and A Gallery i New Haven, USA. I 2012 hadde han en stor retrospektiv utstilling på Haugar Vestfold Kunstmuseum. Utstilling turnerte videre til Bomuldsfabrikken Kunsthall i Arendal.

https://www.frankbrunner.com/

Solsiden2019 (002)I-NORD (002)

ANNE GUNDERSEN – ENDELIG PÅ TRANØY GALLERI

Anne Gundersen jobber hovedsakelig med landskapsbilder og foto-collager. Som kunstner har Anne lang fartstid. Hun har jobbet med flere teknikker opp gjennom årene, blant annet keramikk.

Hun har deltatt på en rekke utstillinger i Norge og utlandet, og er innkjøpt av bl.a Dronning Sonja, Nord-Trøndelag fylkesgalleri, samt en rekke private og offentlige aktører. Hun kombinerer flotte landskap med menneskeskapte elementer, og de fargerike husene går ofte igjen. Bildene hennes har fascinert et bredt publikum.

 

Sunset_2019_Kjersti_Johannessen_foto_Kjell_Brustad

KJERSTI JOHANNESSEN – med hjerte i nord Norge

“Jeg har lenge vært fascinert av spillet og livet som oppstår når lyset bryter i det transparente glasset. Glassets kvaliteter kommer til sin rett. Det blir så levende og skinner i lyset. For ikke å snakke om refleksjonene det gir. Enda mer spennende er det når lyset brytes i et prisme og alle regnbuens farger kommer til syne, det er som magi.
Det er den samme magien jeg kjenner på når regnbuen synes på himmelen. Som en trøst etter regn og skyer, bryter solen igjennom med regnbuen som en belønning. Man er nødt til å stoppe opp, det er så kontrastfylt. Og jeg har alltid vært tiltrukket av kontraster, både i meg selv, andre mennesker og i naturen. Det blir et gjennomgående tema i mine verk. Og det er kontrastene i naturen i nord jeg har latt meg inspirere av i mine seneste verk.”

Ingun-Dahlin
Ingun Dahlin er født i 1961, og bor på Heimdal i Trondheim. Hun tok sin utdannelse ved Statens Håndverk og Kunstindustrihøyskole i Oslo, og ved Statens lærerskole i forming, Oslo fra 1982-88.
Ingun Dahlin er blitt en av landets aller fremste keramikere, og hun har hatt utstillinger over hele landet. De vakre skulpturene hennes har også funnet veien til en rekke offentlige bygg og private hjem, blant annet St. Olavs hospital, Olavshallen, Olsvik kirke og skulpturparken i Petrozavodsk i Russland.
Ingun Dahlin vil i 2020 levere noe keramikk til Tranøy Galleri.