Velkommen til vernissasje lørdag 11. juni 2022 kl. 1300

Tom Erik Andersen bor og arbeider i Drammen. Han har skapt et gjenkjennelig og særegent uttrykk, og hans surrealistiske bilder formidles gjennom et rent og direkte formspråk. Bildenes tittel er en viktig del av hans kunstverk, da de ofte inneholder metaforer

som beskriver samfunnet vi lever i. Situasjonene han skaper kan oppfattes som melankolske eller humoristiske, men med en tydelig symbolikk. Bildene hans formidler historier som gjør oss nysgjerrige. Vi liker spesielt ubalansen, som skaper en klar balanse i hans malerier. Hans surrealistiske bilder formidles gjennom et rent og direkte formspråk. Tom Erik er på Tranøy for første gang, og vi er så stolte av å kunne presentere hans kunst. Tom Erik er med på vernissasjen lørdag 12. juni.

Elisabeth Werp er utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole 1984–88, Statens Kunstakademi 1988–92, deretter studieår i Paris og Firenze 1993–94. Motivene i Werps bilder er gjerne drømmeaktige, symbolske, figurative, men med et abstrakt innhold. Hun har utviklet en helt spesiell og umiskjennelig stil der teknikk og symbolikk glir i hverandre i et symbiotisk formuttrykk. Motivene er drømmeaktige, symbolske, figurative, men med et abstrakt innhold. Et sykkelhjul skildrer ikke nødvendigvis et hjul, men det evig tilbakevendende. Et gammelt bord og stol er ikke møbler, men tydelige tegn på menneskers tilstedeværelse og undring over det liv som var her, er her, eller skal komme tilbake.

Vi gleder oss til å presentere henne for første gang på Tranøy.

Kari Rindahl Endresen har jobbet med akvarellmaling i over 20 år. Endelig kan vi presenterte hennes kunstverk på Tranøy. Kari er født og oppvokst i Tromsø, men har sterke røtter på nordlandskysten, et område der hun også henter inspirasjon. Hun liker å leke med kontraster og har over år utviklet en helt særegen og røff akvarellstil. Det nordnorske landskapet går igjen i Karis motiver. Og nettopp de sterke kontrastene og overraskende skiftningene derfra preger både fargevalg, lys og stemning i bildene. Vi finner mye Tranøy og Hamarøy i motivene. Kari skal i år være utstilt i skolestuen, vi er så stolte av å kunne vise henne frem til et stort kunstpublikum. Lørdag 12. juni er hun tilstede på Tranøy Galleri.

Vi gleder oss til å presentere henne for første gang på Tranøy.

 

Sonkunstneren Liz Ravn har fire år på rad blitt utnevnt  til «Årets Kunstner» av Lions Kunstutstillere. Ravn har sin utdanning fra bl.a. Statens Kunst og Håndverkskole. Kunsten til Ravn beskrives som nytenkende, fargerik, sensuell, varm, vakker og oppløftende. Den har vist seg å være svært publikumvennlig, en spennende kontrast til den tradisjonelle kunsten. Det meste av Ravns kunst og grafikk er en mix av tegning og maling. Hun lager også collage av skrift og utklipp, og med innslag av detaljer fra foto. Hun kan begynne på lerret eller papir, men har i den senere tiden tegnet og malt mer og mer rent digitalt. Ravn med røtter i nord og på leting etter sin nord Norske identitet. Vi gleder oss til å ha hennes kunst i galleriet.

Liz Ravn er i nord Norge og på Tranøy Galleri for første gang.

Vi har i år hele to glasskunstnere på Tranøy Galleri. Karen Klim er en Dansk glasskunstner. Klim er utdannet ved Kunsthåndværkerskolen i København i 1970–1975 og Glasskolan i Orrefors i 1975–1976. Etter praksis i England og Danmark startet hun egen glasshytte i Oslo 1979. Klim skaper mangefargede glass med en behersket frodighet. Det organiske formspråket er beslektet med glasskunsten fra stilperioden art nouveau. Hun har hatt flere store utstillings – oppdrag og mange separatutstillinger. Hun har bevist, – eller ubevist masse nord – Norge i sine glasskulpturer. Farger, nyanser og metodikken gjør henne til en svært ettertraktet utstiller og hennes kunst vil berike og skape gode følelser.

Karen er for første gang på Tranøy og vi gleder oss til å vise frem fantastiske glasskunst.

Ingun Dahlin og Tranøy Galleri hører sammen. Ingun Dahlin er Norges fremste keramiker. Hun har stort sett vært representer her hos oss siden oppstarten, og vi er stolte av det.

Å stille ut Inguns arbeider er en fryd. Vakre detaljer i et røft materiale, fine farger og struktur. Ingun sier at hennes kunst er sitt språk og at kunsten handler om livet og undringen over livet. Hun opplever at alt handler om kommunikasjon, relasjon og assosiasjon. Men livet oppstår først i kommunikasjonen mellom kunsten og mennesket, betrakteren.

Hennes tre kystkvinner står like ved galleriet, som et av de største nord Norske ikonene, og mest fotograferte. Det er en stor ære og ha Ingun Dahlin med på Tranøy denne sommeren.

Vi bare måtte ha med Kjersti Johannessen. Vi har i år to glasskunstnere. En fantastisk kunst –form. Hennes objekter handler om glassets konsistente og flytende egenskaper. Hun presiserer betydningen til både formens omriss og kjernens luftrom når hun arbeider fram solide og renskårne sirkler. Under glassblåsingen bygger hun lag på lag slik at snittflater og gjennombrudd aktiverer fargevalører og lysbrytninger. Linjenes myke buktninger møtes av skarpe profiler. Det transparente brytes av det konsistente. Kjersti har en mor som kommer fra Hamarøy. Hun henter inspirasjon fra Tranøy og elsker naturen og folkene.

Velkommen hjem til Hamarøy og Tranøy Kjersti Johannessen.