Kunsten på Svabergene

En utstilling

"TEXTURE"

Ytterst på Tranøy – på Buneset, der hvor storbåra bryter og du ser over mot Hinnøya, Vesterålen og Lofoten – finner du førtitre reproduksjoner av kunstnere, hvis malerier og litografier også er utstilt i ett av de to kunstgalleriene i bygda, Tranøy Galleri og Hamsungalleriet; hver sommer promoteres en til to nye kunstnere. Reproduksjonene er fotografier som er prentet på værfaste plater og klebet på glassplatene som er skrudd fast på de loddrette klippeveggene. Sommeren 2017 er utstillingen “TEXTURE” med bilder av H.M. Dronning Sonja og Magne Furuholmen på svabergene.

Tidligere utstillere på svabergene har vært blant annet Gabrielle Kielland, Calina Pandele Ytredal, Sigmund Lars Olsvik og Karl Erik Harr.

Utstillingen kan besøkes dag og natt, alle dager i uken fra andre lørdag i juni fram til midten av august.

Texture Light RoomsIMG_0535

Queen_Mono_Ice_04-kopi

Svabergene1-kopi

Du følger stien ved siden av kvitfjæra i Heimerhavna, rusler over brua og langs rabbene med mose og lyng. Der ute hvor blikket møter Vestfjorden, og Lofoten henger uti havet lyseblå er møtet mellom natur og kunst. Det er på alle måter høyt under taket i vårt utegalleri. Vi har åpent hele døgnet, alle dager i uken fra andre lørdag i juni til midten av august.